HTML

2012.09.06. 16:18 zpvideo

A Zöld Pardon 15 osztálynak gyűjtött tanszereket

193275_10152081531370006_1704658193_o.jpg

Idén először hirdette meg jótékonysági tanszergyűjtő akcióját a Zöld Pardon. A szórakozóhely vezetői maguk is szülők, ezért tisztában vannak azzal, mivel jár a tanévkezdés. Mivel sok családnak nehézséget okoz kigazdálkodni az iskolaszerek árát, a ZP úgy döntött, hogy augusztus 21. és szeptember 1. között gyűjtőakciót szervez a rászorulók megsegítésére. A kezdeményezés mellé álltak a fellépő zenekarok, az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y, a Road, a Subscribe, a Compact Disco és az Anna & the Barbies is. A művészek arra kérték rajongóikat, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, földgömböt, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzákat, vízfestéket, zsírkrétát.

Folytatás a tovább után...   

- Az eredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Két hét alatt 450 füzetcsomag, tízméternyi vonalzó, legalább 50 iskolatáska, több száz tolltartó, több ezer toll, ceruza, zsírkréta, vízfesték, számológépek, földgömbök érkeztek. Annyi adomány gyűlt össze, ami 15 általános iskolai osztálynak elegendő lesz a tanévkezdéshez. Lelkesítő volt látni, hogy a fiatalok nemcsak bulizni szeretnek, hanem szociális érzékenységükről is tanúbizonyságot tettek – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon ügyvezető igazgatója a mai sajtótájékoztatón.

A fellépő művészek is tanszerekkel megpakolva érkeztek az akció napjaiban, és minden lehetséges fórumon kérték a rajongóik segítségét. A Compact Disco is így tett, de a látvány még őket is meglepte. 

- Kicsit szkeptikusak voltunk az elején, mert nehéz elképzelni, hogy valaki tanszerekkel vagy tömött iskolatáskával indul el egy koncertre, pedig így történt. Mivel a Zöld Pardonban ünnepeltük a zenekar negyedik születésnapját, ennél szebb ajándékot nem is kaphattunk volna a rajongóinktól – mondta Walkó Csaba, a Compact Disco énekese.

Az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a rászoruló családoknak.

- Két szó: köszönet és hála. Eredetileg úgy terveztük, hogy a velünk közvetlen kapcsolatban álló, gyermeküket egyedül nevelő édesanyák között osztjuk szét a felajánlásokat, de olyan sok ajándék érkezett, hogy rajtuk kívül még több embernek tudunk segíteni. Már felvettük a kapcsolatot a XI. kerületi családsegítővel, akik 450 kisgyerekes családot támogatnak, és közülük minden harmadik rossz anyagi körülmények között él. A Máltai Szeretetszolgálat gyermeksegély szolgálatán keresztül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő családok is kapnak az adományokból, hiszen ott olyan nagy a munkanélküliség, hogy egyetlen füzet is óriási segítséget jelent. A ZP látogatói a tanszereken túl játékokat is felajánlottak, amelyeket egy árvaházba juttatunk el – mondta Zsigmond Orsika, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány marketingvezetője.

 A sikeres kezdeményezés után a Zöld Pardon vezetősége reméli, hogy következő években is lesz lehetősége hasonló jótékonysági tanszergyűjtési akciót szervezni. 

A sajtótájékoztatón készült képeink megtalálhatóak itt: http://zp.hu/kepek?galeria=1020&filter=

komment

Címkék: 2012 kowalsky tanszer Compact Disco Subscribe Anna and the Barbies tanszergyűjtés


süti beállítások módosítása