HTML

2013.08.20. 21:38 zpvideo

Capleton elhozza Jamaicát a Zöld Pardonba

Óriási örömhír a reggae és a dancehall szerelmeseinek, hogy a műfaj igazi nagyágyúja, Capleton visszatér hazánkba, hogy egy újabb szédületes bulival örvendeztesse meg magyar rajongóit. A Bob Marley örökösének is nevezett előadó augusztus 21-én, szerdán este érkezik a ZP-be.

capi.jpg

Hamisítatlan, forró jamaicai hangulatot varázsol a Zöld Pardonba az egyik legnépszerűbb dancehall előadó, a rajongói által nemes egyszerűséggel csak Prófétának hívott Capleton. A mély mondanivalójú, politikus szövegeiről, dinamikus előadásmódjáról és reggae gyökerű dancehall muzsikájáról ismert zenész nem először jár Magyarországon, de a Rákóczi híd budai lábához első alkalommal látogat el augusztus 21-én, szerdán este.

Az 1967-ben Clifton George Bailey néven született zenész későbbi művésznevét barátaitól kapta, mondván, már gyerekkorában olyan éles érvelési készsége volt, mint a város leghíresebb ügyvédjének, akinek vezetékneve Capleton volt. Egészen fiatalkorától érdekelte a zene, de csak 18 éves korában döntötte el véglegesen, hogy ezzel kell foglakoznia. Kingstonba költözött, majd lehetőséget kapott, hogy Kanadában olyan nagyságok mellett lépjen színpadra, mint Ninjaman és Flourgon. A ’80-as évek végétől egyre inkább nevet szerzett magának a dancehall világában, és a ’90-es évek elejére a műfaj egyik legmegbízhatóbb slágergyárosa és a tisztesség üzenetének szószólója lett. 1994-től a Rastafari vallásban találta meg új hitét, nagy erőkkel állt ki a feketék jogaiért és a faji egyenjogúságért. Az évtized végén leszerződött a világhírű Def Jam kiadóhoz és lemezein olyan rap sztárok közreműködtek, mint a Method Man, vagy Q-Tip. Természetesen ekkoriban érte el legnagyobb nemzetközi sikereit, de az új évezredhez közeledve érezte, hogy itt az ideje visszatérni a kemény magot alkotó közönségéhez. Azóta is ereje teljében alkot, dalainak egyik legfontosabb visszatérő eleme a tűz, ám annak spirituális és zenei, gyógyításra és tisztításra szolgáló, nem pedig az erőszakra buzdító fajtája, ahogyan azt sokan félreértik szövegeiben. A Próféta pozitív üzenete elsőkézből juthat el mindenkihez, aki augusztus 21-én, szerdán este ellátogat a Zöld Pardonba.

Capleton után a Riddim Colony Sound System zenél, este 22 órától.


A koncertre a belépő elővételben 800 Ft-ba, a helyszín 1000 Ft-ba kerül.

 

Az esemény meghívója:

https://www.facebook.com/events/535312553190405/

komment

Címkék: reggae koncert bob marley jamaica zp zöld pardon dancehall zépé próféta capleton szabadtéri szórakozóhely élő zene


süti beállítások módosítása