HTML

2010.04.21. 11:52 zpvideo

A mai napra tervezett Dub Pistols koncert elmarad. Fellép a Folkfree!

London - Budapest: Az izlandi vulkán közbeszólt

A mai napra a Zöld Pardonba tervezett Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK) bulit elhalasztják
Fellép a Folkfree.

 


Budapest, 2010. április 21. – Az elmúlt napokban több budapesti program meghiúsult a különböző külföldi fellépők távolmaradása miatt. Ennek oka egy izlandi vulkán, az Eyjafjöll, mely hamufelhőjével uralta az európai légtereket, ezzel igencsak megnehezítve, szinte lehetetlenné téve a közlekedést. A repülőgépek ma már elindultak, azonban a rend nem állt helyre, így a mai estére tervezett Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK) bulit a Zöld Pardonban el kell halasztani. Így ma este a ZP Klubszínpadán az országszerte ismert live act folk banda, a Folkfree lép fel!

Az Egyesült Királyságból érkezne a Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK) ma a Zöld Pardonba, hogy elkápráztassa a hazai közönséget, azonban minden erőfeszítés ellenére nem tudnak eljutni hazánkba. Miután Nagy Britanniában a légtérzárat a mai napig (szerda reggelig) csak részlegesen oldották fel, a zenekar nem tud Budapestre jutni. Azonban nem szabad búslakodni, a mai buli elmarad, de lesz pótlása, a szervezők az új időpontot később tűzik ki!

A leghosszabb nyári fesztivál ezen események ellenére sem hagyja, hogy a zenerajongók szerda esti koncertélménye elmaradjon, a Dup Pistols helyett a ZP Klubszínpadán 20 órától a Folkfree lép fel.  

A Folkfree-ről:

A Folkfree 2003 őszén alakult Hajas Gábor ötlete alapján, aki céljaként tűzte ki, hogy a magyar népzenei értékeket mai hangszerelésben, de a zenei örökséget tiszteletben tartva tárja a közönség elé. Az ötletek megvalósítását Koroknay András basszusgitárossal közösen kezdték el, akkor még instrumentális formában. Az évek során a Folkfree zenéje ösztönösen formálódott egy olyan produkcióvá, ahol a tekerőlant és a népdalok jelenléte, valamint a több műfaji elemet (dub, reggae, rock, jungle stb.) igényesen felvonultató hangszerelés kiforrott és egyedi stílusjegyet adott a zenekarnak. Jelenlegi felállása 2006-ban jött létre. A Folkfree élőben igazi energiabomba, az éles váltások, a kompromisszummentes hangzás, és a közönséggel való folyamatos kapcsolat nem sok pihenőt ad a koncertre látogató nagyérdeműnek.