HTML

2010.09.22. 15:44 zpvideo

Fergeteges hangulatú triatlon-vb megnyitó a Zöld Pardonban

 

A budapesti triatlon világbajnokság döntője egy fergeteges hangulatú megnyitóval hivatalosan is elindult csütörtök este.

 

Az esemény fotógalériája elérhető: ITT


A Presidance tándegyüttes Hungarythm című, ritmusos előadásával, ütemes taps kíséretében kezdődött a világbajnokság hivatalos megnyitója, és a percek alatt kialakult remek hangulat az egész program alatt kitartott. Az előadást követően a vb-n elinduló 69 ország képviselője hazájára jellemző ritmusokra vonult be egy-egy magyar gyermekkísérővel, nemzeti zászlóját magasra tartva. 
A nemzetek zászlós felvonulását követően Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sport helyettes államtitkára sportemberhez illően, röviden és tömören köszöntötte a világbajnokság résztvevőit. „Jó időt és sikeres, jó hangulatú versenyt kívánok minden indulónak!”. 
Lányi András, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke a hazai rendezők nevében kívánt sok sikert a közel 4000 indulónak. „Nagy megtiszteltetés, hogy mi rendezhetjük ezt a neves világeseményt! Reméljük, hogy a budapesti vb mindenki számára felejthetetlen élmény marad. A világörökség képező látvány, amely hátteret ad a versenynek, mindenképp hozzájárulhat ehhez”- fogalmazott. Lányi kiemelte, hogy hazai kezdeményezésre ez lesz a világ első Zöld Triatlon világbajnoksága és megkérte a résztvevőket hogy ők is használják a re-poharakat. Az elnök emellett külön örömét fejezte ki, hogy Budapesten a sportág történetében rekord számú, közel 100 paratriatlon sportoló indul. 
Ezután Marisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség elnöke megköszönte a magyaroknak és Magyarországnak, hogy ilyen gyönyörű környezetben fogadják a világ minden tájáról érkező sportolókat, majd hivatalosan is megnyitotta a Dextro Energy Triathlon – 2010 Budapest ITU Triatlon Világbajnokságot. 
A sportolók, versenybírók és edzők nevében Dudás Eszter, Dr. Varga Béla és Kuttor Csaba tett esküt. A jó hangulathoz hozzájárult a világbajnokságon induló összes csapat jelenléte és az új-zélandiak tánca amellyel meglepték a közönséget. 
A résztvevő sportolók és kísérők ezután a már hagyománnyá vált tészta-party-n vettek részt, s noha a Zöld Pardon erre remek helyszínt kínált, sokáig nem tartott a mulatság, hiszen szombaton már legtöbben rajthoz állnak. Elsőként a paratriatlon sportolóknak szurkolhatunk, akik reggel fél hétkor rajtolnak a Kopaszi-gáton.
Az elnökök korán távoztak, ők ugyanis még hivatalosak voltak a Parlamentbe, ahol a Magyar Köztársaság elnöke, dr. Schmitt Pál köszöntötte a világbajnokság résztvevőit.

 

Forrás: http://budapest.triathlon.org/

komment


süti beállítások módosítása