HTML

2011.09.06. 12:17 zpvideo

Több tízezer ember lesz a Műegyetem rakparton?

Több tízezer embert várnak arra a demonstrációra, amelyet szeptember 18-án tartanak a budapesti Műegyetem rakparton a Zöld Pardon megmentéséért. A tüntetésen a magyar könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra lépnek, hogy tiltakozzanak a népszerű szórakozóhely bezárása ellen. A szervezők arra kérik a demonstrálókat, hogy az eseményen zöld szín viselésével fejezzék ki támogatásukat.

 

Gyere el és hívd meg barátaid is az eseményre:

 
Többek között a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y és a Pál Utcai Fiúk is fellép a Zöld Pardon megmentéséért szervezett demonstráción, amely szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a budapesti Műegyetem rakparton. A tüntetést a Facebook csatornáin keresztül szervezik. A közösségi oldalon az elmúlt néhány napban több mint 24 ezer ember értesült a megmozdulásról és eddig 8 ezernél is többen jelezték részvételüket. A szervezők arra számítanak, hogy az eseményig hátralévő két hétben még tovább növekszik a biztos résztvevők száma és 20 vagy akár 30 ezer fősre is duzzadhat a tömeg.
 
A kezdeményezés hírére a magyar könnyűzenei élet kiválóságai is azonnal megmozdultak, hiszen többüknek itt indult a karrierje, itt kaptak először lehetőséget arra, hogy nagyobb közönség előtt bemutatkozzanak. A tüntetés szervezői bíznak abban, hogy sikerül meggyőzniük az újbudai önkormányzat vezetőit, változtassák meg eddigi álláspontjukat.
 
Jelen állás szerint a Zöld Pardon működése 2011. október 31-ig biztosított a jelenlegi helyszínen. A XI. kerülethez nemrégiben beadott szerződéshosszabbítási kérelem ügyében Hoffmann Tamás újbudai polgármester az állítólagos lakossági panaszok magas számára hivatkozva nyilatkozott elutasítóan. A Zöld Pardonnak továbbra sincs tudomása a hely ellen a kerületből érkező, az elmúlt két évből származó hivatalos lakossági panaszról. A közterület-használati szerződés meghosszabbításának ügyében várhatóan a képviselő-testület szeptember 22-i ülésén születik döntés.

 

Helyszín: Műegyetem rakpart

Dátum: 2011. szeptember 18. (A demonstrációt időjárási viszonyoktól függetlenül megtartjuk!)
Kezdés: 17:00
Fontos:
Legyen rajtad valami zöld 

SZÍNPADI PROGRAM:
- Magna Cum Laude
- Quimby
- Csík zenekar 
- Kiscsillag 
- Vad Fruttik
- Subscribe 
- Bikini
- 30 Y
- Pál Utcai Fiúk 
- Ganxsta Zolee és a Kartel

- Irie Maffia Sound System