HTML

2011.04.19. 18:49 zpvideo

Közlemény: Indulhat a leghosszabb nyári fesztivál? Mi lesz veled Zöld Pardon?

 

Budapest, 2011. április 18.
 
A Zöld Pardon Kft. 2010. május óta kérvényezi közterület használati engedélyének meghosszabbítását az Újbudai Önkormányzat illetékeseitől. Ez alatt az idő alatt számos fórumon számos valótlan információ látott napvilágot a társaság és az önkormányzat szerződéses viszonyait illetően. Tudomásunk szerint 2011. április 21-én tárgyalja a kerület képviselőtestülete a Goldmann György tér déli oldalán lévő ifjúsági kulturális rendezvénysorozat engedélyének meghosszabbítását vagy elvetését.
 
A tiszta tájékoztatás és a tévhitek eloszlatása érdekében ezúton hívnánk fel a figyelmet a működésünkkel kapcsolatos tényekre:
 
1. A Zöld Pardon 2009-es lezárt üzleti évben 14 430 000 Ft közterület használati díjat fizetett. Jelenleg olyan 38 000 000 forintos fizetési ajánlatot tettünk, amely a bérleti díjon felül tartalmazza a közrend- és köztisztaság fenntartásához szükséges személyi és tárgyi feltételek költségeit.
2. A Zöld Pardon működésének első évétől folyamatosan monitorozza és betartja a területre rótt zajterhelés értékeit (este 22 óra után nem üzemeltet mélynyomót, nem használ mikrofont és nem alkalmaz élő zenét). Tudomásunk van róla, hogy a zajszintet több szervezet és közösség – így az önkormányzat is – folyamatosan, szúrópróba szerűen is felmérette és egyszer sem talált határérték túllépést.
3. A Zöld Pardon 2008-ban saját kezdeményezésre az országban egyedüliként bevezette a 18 éven aluliak kulturált és biztonságos szórakozást lehetővé tevő „Zöld Kártya” programot. A program 4800 fő regisztrációjával, a szülői civil szervezetek legnagyobb megelégedésére azóta is működik.
4. A Zöld Pardon fennállásának 12 éve alatt éves átlagban 150 koncert megszervezésével, állami támogatás nélkül finanszírozta a magyar zenei kultúra új élvonalának megteremtését. Ezen kívül tevékeny szerepet vállalt a kerület és a főváros egyéb kulturális eseményeinek és szociális programjainak lebonyolításában.
Ez idő alatt közel 10 000 művésznek nyújtott fellépési lehetőséget.
5. A Zöld Pardon az elmúlt 5 évben az alvállalkozói kört is figyelembe véve nagyságrendileg 3000 ember számára teremtett munkahelyet, biztosított megélhetést.
 
Internetes oldalainkkal napi kapcsolatban lévő közel 50 000 fős rajongótáborunk, valamint a 2010 novemberében Újbuda Önkormányzatának átadott „Petíció a Zöld Pardon bezárása ellen” dokumentum 18 169 aláírója nevében is bízunk benne, hogy 2011-ben ismét a Zöld Pardon lehet számos zenei és kulturális esemény, így a magyar és lengyel EU elnökség tematikával összhangban létrehozott Lengyel - Magyar Kultúrstaféta helyszíne.
 

 

14 komment


süti beállítások módosítása