HTML

2009.05.20. 15:53 zpvideo

A Zöld Pardon álláspontja az Újbudai Önkormányzat alkoholtilalomról szóló rendeletéről


 

A mai napon este 22.00 órától érvénybe lép az Újbudai Önkormányzat XI. kerületi alkoholtilalomról szóló rendelete, mely a kerületi vendéglátóhelyek többségének megtiltja a 22.00 óra utáni alkohol tartalmú italok árusítását. A kerületi kereskedők és vendéglátóhelyek tiltakozásképpen petíciót nyújtottak be az Önkormányzatnak, melyet a Zöld Pardon is támogat.

A május 20-án életbe lépő alkoholtilalomról szóló rendelet betiltja a XI. kerületi szeszesitalt forgalmazó kiskereskedelmi és vendéglátó tevékenységet folytató üzletek 22.00 órától reggel 5 óráig tartó működését amennyiben alkoholt árusítanak, illetve nyitvatartásukat abban az esetben engedélyezi, ha nem árusítanak szeszesitalt ebben az időszakban. A rendelet kivételt tesz többek között a benzinkutak területén működő üzletekkel, a kulturális és sportlétesítményekkel, az üzletközpontokban és bevásárló központokban lévő üzletekkel és a melegkonyhát üzemeltető I. és II. kategóriás vendéglátóhelyekkel is, mely utóbbiba a Zöld Pardon is tartozik. Ennek ellenére a leghosszabb nyári fesztivál szervezői a tiltakozók mellé állnak, mivel álláspontjuk szerint a rendelet sérti a vendégek személyes szabadságát és korlátozza a szabad vállalkozás jogát.

A Zöld Pardon egyetért azzal a célkitűzéssel, hogy a környékben élők nyugalma biztosítva legyen, azonban álláspontja szerint ennek a célnak nem megfelelő eszköze a rendeletben meghozott tiltás.

A Zöld Pardon közel két évvel ezelőtt elindította a Zöld Pardon Újbudáért nevet viselő programját, melynek keretein belül többek között kampányt indított a környezetvédelem, a biztonságos közlekedés és a közbiztonság fokozása érdekében is. Ennek megfelelően folyamatosan takarítja a környéket és járőrszolgálatot működtet a környéken, mely tevékenységek hatására jelentősen visszaestek a lakossági panaszok. A tapasztalatok így azt mutatják, a járőrszolgálattal, állandó rendőri felügyelettel a kerületben jelentős előrelépéseket lehet tenni a közbiztonság javítása érdekében és a hangoskodók megfékezésére.

A Zöld Pardon Kft.

komment


süti beállítások módosítása