HTML

2011.06.23. 12:33 zpvideo

Külföldi fellépők a ZP-ben!

 

A ZP idén is világsztárokkal kedveskedik nektek. Gentleman (D) és a Russkaja (Ru-At) után íme az újabb nevek!
 
BALKAN BEATS, DELINQUENT HABITS, TINARIWEN, PATRICE & THE SUPOWERS
 
 
BalkanBeats Open-air!
Fellép: Budzillus /D/, Robert Soko, Suefo
2011. július 30. / 20:00
 
 

 
A nyári hónapokra a Zöld Pardonba költözik a BalkanBeats. Európa egyik legmenőbb party sorozata ezúttal is egy felejthetetlen bulival kecsegtet. Élőben játszik a  német Budzillus zenekar, a lemezjátszók mögött a BalkanBeats alapítója Robert Soko, és a balkáni zenék magyar fenegyereke, Suefo.
 
Budzillus /D/
Az őrület szinonímája, avagy a megzenésített káosz – ez a BudZillus! Amikor az együttes jelenlegi tagjai 2008 májusában összejöttek, azonnal egyértelművé vált, hogy valami különleges van készülőben. Utcai zenéléssel kezdték, de nem kellett ahhoz sok idő, hogy Berlin leghírhedtebb live act előadóiként tartsák őket számon. Egy év alatt a legendás Bar 25 egyik házi zenekarává avanzsáltak és a neves Fusion Fesztiválon is felléptek, ahol produkciójuk rajongók ezreit perdítette vad táncra. Mostanra kétszer körbeturnézták a Földet, és Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Törökország és az USA koncerttermeiben százszámra adták a koncerteket. Olyan remek zenekarokkal játszottak együtt, mint a World Inferno Friendship Society, Boom Pam, a Firewater vagy a Kultur Shock. Koncertjeik eufórikus, felajzott és a táncban leizzadt embertömegeket 
hagynak maguk után.
Mesterien ötvözik a swinget, a polkát, a punk zenét, hozzáadnak némi orosz és dél-európai népzenét és egy csipetnyi rockot. Ha netán még ez sem lenne elég, akkor ezt a zenei kavalkádot németül, angolul vagy éppen magyarul előadott humoros 
dalszövegekkel bolondítják meg. 
 
A Zöld Pardonban először hallhatjuk megjelenő új lemezük dalait. A koncert után pedig a party sorozat alapító-honatyja, aki nélkül nem lehet igazi BalkanBeats hangulatot 
teremteni, Robert Soko és a balkáni zenék pörgetésének magyar 
nagymestere, Suefo táncoltatja a népet hajnalig.
 
--------------------------------------- 
 
Delinquent Habits (USA)
2011. július 7. / 20 óra
Belépő a koncertre: 400 Ft
Belépő 22 óra után: 200 Ft
 
 

 
A legkeményebb latin hip-hop csapat 1991-ben alakult Los Angelesben. A dél-amerikai származású tagok a zenébe és a szövegbe egyaránt pakoltak napsütést: az angol strófák közé gyakran becsúsznak spanyol sorok is, leghíresebb „Return of the tres” című számukban pedig egy egész mexikói mariachi zenekar ellenpontozza a kőkemény amerikai városi hiphop ütemeket. A Cypress Hill által kitaposott úton haladó csapat élőben mutatja ki igazán a foga fehérjét: koncertjeik legendásak, a felszabaduló energiákat a tagok a koncert során szétlocsolt 10-12 üveg tequilával igyekszenek pótolni (már tőlünk is berendelték a megfelelő mennyiséget). Az első sorokba csak a legbátrabbak álljanak!
 
---------------------------------------
 
Tinariwen (Mali)
2011. július 27. / 20 óra
Belépő a koncertre: 1000 Ft
Belépő 22 óra után: 200 Ft
 
 

 
A Zöld Pardon történetének legkülönlegesebb koncertjére készülünk: a tuaregekből álló csapat tradicionális arab dallamait nyers, amerikai gyökerű blues-gitározással kíséri. Ez a különleges recept tette őket a világzenei szcéna legnépszerűbb előadójává, olyan világsztárok tartják őket „inspiratív“ kedvenceiknek, mint Carlos Santana, Henry Rollins, The Edge, az U2 gitárosa, a Coldplay tagjai vagy Thom Yorke a Radioheadből. A zenekar története sem mindennapi: a Tinariwen az 1980-as évek derekán alakult egy líbiai katonai bázison, ahová a tagok különböző menekülttáborokból érkeztek. A kiképzések között rendszeresen zenéltek, mivel a zene lételemük volt – néhány évvel később le is tették a fegyvert, azóta járják a világ fesztiváljait, és dalaikkal harcolnak tovább. Mágikus erejű koncertjeiken ősi szellemek idéződnek meg, különböző kultúrák ösztönvilága mosódik egybe – minden nyitott, zeneszerető barátunknak melegen ajánljuk!
 
Információ 
az elővételes jegyárusító 
helyekről és a programról: 
www.zp.hu
 
---------------------------------------
 
PATRICE & THE SUPOWERS (Fr)
2011. augusztus 28. / 20:00
Belépő a koncertre: 400 Ft
Belépő 22 óra után: 200 Ft
 
 

Szerethetjük egy nép kultúráját, kedvelhetünk előadókat, zenéket, akik-amik autentikusan közvetítenek üzenetet. Igazi katarzist mégis az tud jelenteni, amikor egy többnemzetiségű, kultúrmixer tolja az arcunkba, és jó esetben fülünkbe is az érzelmeket. Az Afrika–Németország meccs eredményeként született Patrice, jól példázza a sokszínűséget; a reggae, ska, blues, funk, soul, hiphop és triphop elemekkel fűzerezett zenéjével elhozza mindazt, ami a nyári estékhez igazán szükséges a jó társaság és a hűtött italok mellé; azt az önfeledt, de mégis tartalommal átitatott zenét, amire jó tornacipőt koptatni, de alkalomadtán jóleső érzés a lelkületével is azonosulni.
Az első Balaton Sound-os fellépése óta tömegek várják azt a pillanatot, amit a ZP ajándékoz nekik augusztus 28-án, hiszen a stílus kiskirályával koronázzák a nyarat. Az idén 32 éves hamburgi születésű dalszerző-gitáros-énekes fiú megidézi a jamaikai nyarak hangulatát, és garantált lesz a szép magyar lányok hangos sikítozása is, szóval pasik, lesz miért féltékenykedni ezen az estén.
Ez egy hangos vasárnap lesz; ha szabadságoddal kell garázdálkodnod, 
most jelezd, hogy a következőn hétfőn nem mégy dolgozni, 
mert garantáltan nem lesz erőd felkelni.
 
 
 
 
 

 

komment


süti beállítások módosítása