HTML

2011.11.13. 09:27 zpvideo

Déja vu Revue @ Szeparé Bisztró / 2011. november 17.

sziami.jpg 

Szeretnéd egy színpadon látni Láng Katit (2. Műsor, Balkán fuTourist), Czerovszky Henit (Tátrai band, Sziámi, Kim Nowak) Greifenstein Jánost (2. Műsor), Müller Péter Sziámit (URH, Sziámi, Kontroll Csoport) és Kirschner Pétert (Európa Kiadó, URH, 2. Műsor, Orchestra Luna, Isolated)? Hajrá =>

Kirschner Péter, az Európa Kiadó zenekar gitárosa friss átiratokat készített a 80-as évek undergroundjának legjobb dalaiból. Csak azt tartotta meg, ami ma is érvényes, zenei értelemben teljesen újrafogalmazva.

Gyere el és hívd meg barátaidat is: Facebook event

Arra koncentrált, amit ma is érvényesnek hall bennük. Persze biztosan vannak, akik nosztalgiával hallgatják a Deja Vu Revue-t, de a zenekar a nosztalgia legcsekélyebb szándéka nélkül közelítet a nyolcvanas évekhez.
A megvalósításhoz sikerült egészen fantasztikus társakat találni, a korábbi évek és a jelen munkatársai első hívásra jöttek, hogy friss vért ömlesszenek a dalokba, és úgy szólaltassák meg őket, ahogyan talán soha nem szólaltatta meg őket senki.
A zenekar számos klubkoncert, A38, Trafó és fesztiválfellépés után és közben jelenleg az első stúdiólemezén dolgozik, melynek egyes darabjait már játsszák a kereskedelmi rádiók és az MR2 is.

A Deja vu Revue nem akar több lenni, mint amennyit a neve takar. Egyrészről déjà vu: egy utazás vissza a 80-as évek Magyarországába, vissza oda, amikor még az emberek nem tudtak vagy nem mertek hinni a változás szelében, vissza a budapesti éjszakai rock 'n' roll-ba. Másrészt popzene, nekem minden egyformán, és 2011, a régi szellem vadonatúj palackban. Ez nem nosztalgia. Ez déjà vu.
A rég nem hallott dalok és egy korszak generációjának élete, energiája és hite lüktet az előadások alatt, verve közösen a ritmust. Mert ilyen volt és ez volt a 80-as évek budapesti underground-ja.
Ez déjà vu, nem nosztalgia vagy retro. És mi a legfőbb különbség?
A Déjá vu Revue nem elmélkedni akar a 80-as évek örökségén, hanem egy teljesen új lendület adva őrzi meg az általános értékeket, az eredeti dalok hangzását, formáit. Teszi mindezt a korszak és a mai zenei világ ismert és szeretnivaló tehetséges zenészeivel, énekeseivel.

Koncertkezdés: 20:30

Szeparé Bisztró
1062 Budapest, Teréz krt. 55.

Jegy & koncert információk:
A Szeparé Bisztró koncertek látogatása Szeparé klubkártya tulajdonosoknak ingyenes. Kártyával nem rendelkező vendégeink a Szeparé Bisztró Open napok keretén belül (K-Sz-Cs) belépő vásárlása ellenében látogathatják programjainkat!

Jegyár (helyszínen): 1000HUF

komment


süti beállítások módosítása