HTML

2012.04.19. 07:28 zpvideo

A Zöld Pardon közleménye - Nem ma nyit a Zöld Pardon

Nem értjük a helyzetet, de tudomásul vesszük

 2012. április 18-án délután hosszasan egyeztettünk a Zöld Pardon engedélyének szempontjából illetékes önkormányzat jegyzőjével és mivel egy jogszabály értelmezésében álláspontjaink nem közeledtek, arra az elhatározásra jutottunk, hogy április 19-i „0”-ik napunkat és első heti koncertjeinket elhalasztjuk.

Továbbra is fenntartjuk azon álláspontunkat, hogy az általunk jogszerűen bérelt magánterületen elhelyezett eszközeink és konténerink nem építési engedély kötelesek, mint ahogyan nem lennének azok a Hajógyári szigeten, a Tabánban vagy a város bármelyik, hasonló besorolású területén sem. A ZP a rendezvénytartáshoz szükséges szakhatósági engedélyeket egy kivétellel megkapta. Az önkormányzat jegyzője az utolsó szakhatósági engedély kiadását megakadályozta azzal, hogy konténereink használatbavételét a tegnapi napon kelt határozatban megtiltotta és ezzel számunkra érthetetlen új helyzetet teremtett. Sajnos, így lehetetlenné vált a Zöld Pardon megnyitása, hiszen a működésünkhöz szükséges infrastruktúra (irodák, mosdók, raktárak) túlnyomó többsége, csakúgy, mint a Goldmann György téren, ezekben a konténerekben helyezkedik el.

Teljesen értetlenül állunk a kialakult helyzet előtt. Bár nehezen tudjuk elképzelni, hogy a hasonló körülmények között működő hazai fesztivál- és vásárhelyszínek közül csak a Zöld Pardon nem kaphat engedélyt, de a rendezvények lebonyolításáért felelős 120 munkatársunk és a Zöld Pardon vezetősége nevében arra kérjük lekötött zenekarainkat, törzsközönségünket, rajongóinkat és pártolóinkat, bármennyire is nem esik jól, vegyék tudomásul ezt a döntést. A rendelkezésünkre álló egy hét alatt mindent elkövetünk, hogy tisztázzuk a helyzetet és mind a hatóság, mind a közönségünk számára megnyugtató módon meg tudjuk nyitni a „leghosszabb nyári fesztivál” kapuját.

2012. április 19-i Tankcsapda koncertre sms-ben elővételben eladott jegyeket természetesen visszaváltjuk és gondoskodunk róla, hogy a rajongók jegyváltáskor felmerült járulékos költségeit is megtérítsük. Erről az egyeztetést a jegyrendelésben résztvevő mobilszolgáltatókkal haladéktalanul megkezdjük és a vásárlókat meglévő adataikon keresztül 72 órán belül informáljuk.

Nagyon köszönjük az együttérzést és bátorítást, amelyet az elmúlt viharos évben kaptunk Tőletek és biztosak lehettek, hogy csakúgy, mint az ezt megelőző 13 évben, idén sem maradtok Zöld Pardon nélkül. Srácok, ne féljetek, nem adjuk fel!

komment


süti beállítások módosítása