HTML

2013.05.23. 10:00 zpvideo

ZUP

zup_blog.jpg

Záhony Unplugged Project néven indultak akusztikus zenekarként 2007-ben, később – már elektromosan és ZUP néven – átdolgozásokat játszottak, mostanában pedig már leginkább saját dalaikat mutatják be. A működőképes magyar szövegekbe öltöztetett ZUP-dalok egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek. Nem véletlenül, hiszen a négytagú zenekar korábban Outkast-, Gorillaz-, Katy Perry-, Kings Of Leon-, és Korn-számokat játszott. Ezek a zenei hatások pedig igen izgalmasan keverednek a kvartett saját, egyéni hangvételű dalaiban. A ZUP első kiadványa, a négy dalt tartalmazó Takarásból EP 2012-ben jelent meg, a most megjelenő nagylemezhez hasonlóan bakeliten, és a Mehet tovább című dalhoz klip is készült.
A testvérpár-frontemberekkel(Farkas Krisztina - ének, billentyű, Farkas János – ének, gitár, ukulele, didgeridoo) és egy feszes ritmusszekcióval (Gaál Kristóf- basszusgitár, vokál, Tardos Balázs – dob) felálló négyes új nagylemeze, a Füstjelek szélcsendben kilenc számot tartalmaz, melyek hallhatóak a csapat youtube-csatornáján.
Egyre erősebb és karakteres számokat írnak, amelyek közül  az „Orom utca 8“ az év eddigi legkellemesebb rádiós meglepetése. Az image-ében „srácok a szomszédból“ attitűdű, soraiban jóképű fiúkat és egy csinos énekes-billentyűslányt bandát nem sok választja el az igazi áttöréstől. Bulijaikon azért természetesen még jó pár feldolgozást is előadnak, ezek közül a legmeghökkentőbb a  Queens Of The Stone Age „No one knows“ c. dalának táncos feldolgozása.

 2013. 05. 23. 19h

Belépő: 400 Ft

komment

Címkék: Zöld Pardon ZUP Derültégből Füstjelek szélcsendben


süti beállítások módosítása