HTML

2013.07.21. 20:36 zpvideo

A Žagar és vendége MC Kemon a ZP-ben

Öt év után először jelentkezett friss anyaggal hazánk egyik legnépszerűbb elektronikus/pszichedelikus formációja, a Zagar. A 'LightLeaks' című vadonatúj album külföldön kiváló kritikákat kapott, július 22-én pedig a magyar közönség is ízelítőt kaphat az anyag dalaiból. A zenekar idén már egyszer fellépett a Zöld Pardonban, de a nagy sikerre való tekintettel újra koncerteznek a ZP-ben.

zagar.jpg

Idén áprilisban jelent meg a Zságer Balázs vezette csapat várva várt új lemeze, a 'LightLeaks'. Az albumra nem kevesebb, mint öt évet kellett várnia a banda rajongóinak, de ahogy mondani szokás, a jó munkához idő kell. Ezt beigazolni látszik többek közt az a tény is, hogy nemcsak a magyar, de a külföldi zenei sajtó is rendkívül elismerően nyilatkozik a két hónappal ezelőtt megjelent anyagról. Az együttes természetesen a magyar közönségnek is szeretné megmutatni az elmúlt öt év munkájának gyümölcsét.

- Valóban hosszú ideje nem jöttünk már ki új lemezanyaggal. Már ideje volt a koncertrepertoár frissítésnek is, hogy az új számokat élőben is hallja a közönség. Külföldön elég pozitív kritikával illették az albumot¸ de a magyar közönségnek is szeretnénk bebizonyítani, hogy megérte ennyit várni az új lemezre, amelyről a BBC rádió már két számot, a 'Space Medusát' és az angol MC Mad X-szel közösen készített 'Outsiders'-t is a műsorára tűzött. Ez hihetetlen nagy elismerés számunkra, így ezek biztosan helyet kapnak majd a repertoárban, de természetesen a jól ismert Zagar dalok is felcsendülnek majd szerda este – mondta Zságer Balázs, a csapat névadója és vezetője. Az angol 24/7 magazin ezt írta róluk: 
"A Light Leaks számai olyanok mintha a Daft Punk betrippezve Sigur Róst remixelne..."

A Zöld Pardonos koncertjeiket különösen várják a fiúk, és itt kivételesen még azt se bánják, hogy naplemente előtt kell a színpadra állniuk.

Ezen a nyári estén a grenadai származású MC Kemonnal lépnek a ZP színpadára! MC Kemon már fiatalon megismerkedett a soca és dancehall műfajjal, ami élete részévé vált. 13 éves kora óta él Magyarországon, több zenekarral koncertezett már, DJ-ként és rapperként. Közreműködött Sena First One c. lemezén, valamint a Barabás Lőrinc Eklectric, Irie Maffia, Love Alliance, Gimmeshot nevű formációkban is. Július 22-én a Žagar mellett mutatkozik be.

További információ:

https://www.facebook.com/events/165882450260757/

komment

Címkék: koncert zp zöld pardon zagar zépé outsider space medusa mc kemon szabadtéri szórakozóhely pszichedelikus zene light leaks elekronikus zene


süti beállítások módosítása