HTML

2009.04.15. 10:38 zpvideo

Április 16-tól ismét koncertek és újdonságok a Zöld Pardonban!

Péterfy Bori & Love Band koncert a nyitónapon a Zöld Pardon színpadán

 

Budapest, 2009. április 14. - A leghosszabb nyári fesztivál ismét megnyitja kapuit április 16-án. A megújult Zöld Pardonban Péterfy Bori & Love Band koncertjére tombolhat a közönség a nyitónapon. A technikai újdonságok mellett a fesztivál idén több ízben civilszervezeteket lát vendégül, folytatja ifjúságvédelmi programját, és hozzájárul Újbuda tisztaságának megőrzéséhez is. Mindemellett természetesen a legjobb magyar és külföldi előadók lesznek láthatók majd a színpadon.

2009. április 16-án ismét megnyitja kapuit a leghosszabb nyári fesztivál, a Zöld Pardon. Az idei évben a megújult színpadon elsőként a magyar underground díva és csapata, a Péterfy Bori & Love Band koncertjére tombolhat a nagyérdemű.
A nyitóhéten a 2009-es szezon fesztiválhangulatának megalapozása olyan elismert zenészek feladata lesz, mint a Kiscsillag, a Copy Con, a Bikini, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Subscribe, a Pál Utcai Fiúk, a Mystery Gang, a Bëlga, a Kaukázus, és a Heaven Street Seven. Természetesen idén is tiszteletüket teszik külföldi sztárfellépők, többek között a Stereo MC’s DJ Set (UK), Goldie (UK), valamint Freq Nasty (Fji).
Mint minden évben, idén is sok egyéb újdonsággal jelentkezik a ZP. A technikai fejlesztéseknek köszönhetően a nyitott szórakozóhely egy hangerő-szabályozó készülékkel kívánja minimalizálni a zajszennyezését. A berendezés a Zöld Pardon zajszintjét méri és egy adott határérték túllépése esetén kikapcsolja a hangfalakat.
Folytatódik a Zöldkártya ifjúságvédelmi program azzal a céllal, hogy hozzájáruljon egy olyan generáció felneveléséhez, amely a jelenleginél nagyobb felelősségtudattal rendelkezik, valamint ennek fényében egy kulturáltabb szórakozási mintát sajátít el. A programmal várhatóan kevesebb lesz a szülők tudta nélkül szórakozó kiskorú éjszakáként.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében indul a Civil Pont rendezvénysorozat, amelynek keretében a Zöld Pardonban minden hétvégén más és más civilszervezet mutatkozik be, többek között az UNESCO, az SOS - Gyermekfalu vagy az EGYESEK Ifjúsági Egyesület.
A Zöld Pardon nagy figyelmet fordít nem csak a fesztivál, de környezetének tisztaságára is. A Zöld Pardon Újbudáért Program keretében a járdákat minden éjjel takarítják, valamint saját költségükön a környező parkok tisztaságára is ügyelnek.
Az esti koncerteken és fergeteges táncos bulikon túl a Zöld Pardon számos más szolgáltatással és programmal igyekszik látogatóinak kedvében járni. Ilyenek a Zöld Fül Tehetségkutató program, a ZP Gyereknap, a Tóbár, a Menza, a Baba-Mama szoba. Megszokott helyén várja továbbra is a játékos kedvűeket a Zöld Pardon Játéktér, számos csocsó asztallal és játékgéppel. Az akadálymentesített helyszín akár babakocsival, akár kerekesszékkel is könnyen megközelíthető. Idén három új, nagy befogadóképességű kerékpártároló várja a látogatókat, ezzel is buzdítva a közönséget, hogy minél többen válasszák a közlekedés ezen formáját.

A programokról további információ a www.zp.hu oldalon található.

Zöld Pardon – A leghosszabb nyári fesztivál
A Zöld Pardon immár 11 éve a budapesti kulturális élet egyik meghatározó szereplője. Működésével elősegíti az ifjúság kultúrájának formálását, műveltségének fejlesztését, kulturált körülmények közötti szórakoztatását, közösségi szocializációját. Színvonalas programjaival hozzájárul a kerületi és városi fiatalok és felnőttek szabadidős szokásainak alakításához, annak hasznos és tartalmas eltöltéséhez. Helyet biztosít irodalmi felolvasóesteknek, kiállításoknak, művészeti alkotóközösségeknek, rendezvényeknek, valamint aktívan tesz saját környezetének tisztaságáért és biztonságáért.
 

1 komment


süti beállítások módosítása