HTML

2009.04.22. 11:04 zpvideo

A Zöld Pardon álláspontja az Újbudai Önkormányzat április 16-i döntésével kapcsolatban

Az Újbudai Önkormányzat képviselő testülete 2009. április 16-án több mint 1 milliárd forintra büntette a „leghosszabb nyári fesztivált” szervező Zöld Pardon Kft.-t és a szomszédos Café Del Rio-t arra való hivatkozással, hogy nagyobb területet használnak, mint amennyit a bérleti szerződésben meghatároztak. A büntetés alaptalan és jogtalan. A Zöld Pardon 10 éves működése alatt az Újbudai Önkormányzat folyamatosan ellenőrizte a területhasználat mértékét. Az ellenőrzések során egyszer sem vetődött föl probléma.

Az Újbudai Önkormányzat és a Zöld Pardon között létrejött bérleti szerződésben a terület határai pontosan meg vannak határozva. A Zöld Pardon határoló elemei a Petőfi híd és annak lehajtója. Ez a terület a pontos leírás mellett a szerződés mellékletében térképen is egyértelműen körbehatárolt.  Mikor a szerződést a két fél meghosszabbította, akkor ugyanezt a szerződésben meghatározott és térképen lerajzolt területet 1470 négyzetméteres területként is megemlítette tévesen. A valóságban az a terület, melyre a bérleti szerződés vonatkozik, és amelyet a Zöld Pardon Kft. bérel, körülbelül 6000 négyzetméter. A Zöld Pardon Kft. pontosan a szerződésben meghatározott területen rendezi kulturális fesztiválját, melyre az Újbudai Önkormányzat megállapította a bérleti díjat. A meghatározott bérleti díjat a fesztiválszervezők minden esetben, késedelem nélkül befizettek.

A most meghozott rendelettel és a példátlan összegű bírsággal úgy tűnik, hogy a kulturális fesztivál politikai csatározások vétlen áldozatává vált, melytől azonban a „leghosszabb nyári fesztivál” szervezői teljes mértékben el kívánnak határolódni. A Zöld Pardon továbbra is legfontosabb céljának tartja, hogy kulturális programokat szolgáltasson a fiataloknak, és az ország legolcsóbban elérhető, kulturális fesztiválja maradjon.

A Zöld Pardon a határozat következtében arra kényszerül, hogy ezen nyilatkozatban és bírósági úton is megvédje becsületét, jó hírnevét és törvényes jogait. Ezért a Zöld Pardon Kft. bírósághoz fordul jogkövető magatartásának igazolásáért.

Zöld Pardon Kft.

komment


süti beállítások módosítása