HTML

2010.04.18. 10:33 zpvideo

Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK) @Zöld Pardon

 

 

A leghosszabb nyári fesztivál idén is számos külföldi fellépőt csábít el hazánkba, hogy a 2010-es ZP-koncertszezon programjait még színesebbé tegye. Elsőként egyenesen az Egyesült Királyságból érkezik a Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK) április 21-én.

 
Vannak bizonyos pillanatok, amikor az élet közbeszól. A Dub Pistols bulikommandó soron következő magyarországi koncertjét egy szomorú esemény árnyékolja be: Barry Ashworth nagymamájának temetése épp erre a napra esik. Így a zenekar showmanje nem tud itt lenni a zöld pardonos koncertjén, de a maga részéről minden követ megmozgatott, hogy ne érje csalódás hazai rajongóit: elküldi maga helyett Ashley Slatert, aki többek között a legutóbbi Dub Pistols album kulcsdalát, a hazai rádiók által is rengeteget játszott „Back to daylight“ című opuszt énekelte. Ashley alanyi jogon is egy élő legenda, a Freak Power egykori énekes-pozanosa olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Fatboy Slim, Dimitri From Paris vagy Krafty Kuts, saját zenekarával pedig szintén előkelő helyeken játszik a világ fesztiváljain.
 
Dub Pistols-ról:
A londoni Dub Pistols-t Barry Ashwort  alapította 1996-ban. A dubot, bigbeatet, skát, hiphopot, breakbeatet játszó formáció többi tagja a producer és (basszeres) Jason O'Bryan, a dalszövegíró T.K Lawrence, a gitáros John King, és a lemezjátszók mögül Steve Hunt.
A csapat 1996-ban a „There's Gonna Be a Riot" és a „Best Got Better" kislemezekkel debütált, ezt 1998-ban a „Point Blank" címmel albumuk követte. 2001-ben dobták piacra második lemezüket, „Six Million Ways to Live" címmel. A harmadik „Speakers and Tweeters" 2007-ben jelent meg a Sunday Best kiadásában, közreműködik T. K. Lawrence, JMS, Blade, Rodney P. és Terry Hall.
Számos filmzene készítésében is részt vettek, többek közt a Penge 2 (Blade II), vagy épp a Rossz Társaság (Bad Company) című filmekben. Ezenkívül rengeteg mixet készítettek különböző előadóknak: átdolgozták a Limp Bizkit My Way-jét, a Crystal Method Dolphins Were Monkeys című számát, vagy éppen Moby James Bond film-betétdalát is.
 
Linkek:
Dub Pistols: http://www.myspace.com/thedubpistols
Ashley Slater: http://www.myspace.com/biglounger
Back to daylight videó: https://www.youtube.com/watch?v=EwitrOosutQ
 
 
Dub Pistols LIVE feat. Ashley Slater (UK)
2010. április 21. 20:00 Zöld Pardon
Belépő: 400 Ft, amely lefogyasztható

komment


süti beállítások módosítása