HTML

2010.11.15. 20:00 zpvideo

Vége a 2010-es Zöld Pardon szezonnak

Budapest, 2010. október 12. – Eredményes szezont zárt az ország leghosszabb nyári fesztiválja, a Zöld Pardon. A 150 napon át tartó ZP-szezont egy nulladik nappal, a legendás Tankcsapda fellépése nyitotta, majd a zárás utáni Ráadás Fesztivál, az R-Go, a Kowalsky meg a Vega (vendégzenekar: FISH!) és a Tátrai Band fergeteges koncertjeivel zárta.

A 2010-es szezonban is a hazai zenei szcéna legjobbjai szórakoztatták a nagyérdeműt, és számos külföldi fellépő is megfordult a ZP-színpadon. A jobbnál-jobb koncertek mellett a ZP tovább színesítette mindennapjainkat különböző, mindenki számára elérhető kulturális programokkal.
 
Koncertek, programok
A több mint 150 koncertet nem csak hazai előadók hozták el a nagyérdeműnek az idei szezonban, hanem angol, japán és orosz-osztrák előadók is megszállták a ZP-t: a Kosheen (UK), a Russkaja (A/RU), Dj Krush (J) és az Incognito (UK) is ellátogatott a leghosszabb nyári fesztiválra. A koncertek mellett a Zöld Fül Tehetségkutatót harmadszor rendezték meg, hiszen a ZP kiugrási lehetőséget ad a tehetséges kezdő zenekaroknak is. Az idei év nyertese a Kipu zenekar lett. 
 
Sport
A sportot is elhozta nekünk a Zöld Pardon a 2010-es fesztiválszezonban. Május elején a Bajnokok Ligája döntőmeccsein izgulhattunk a Zöld Pardon Heineken Futball Fieszta-napok alatt, majd júniustól a Labdarúgó Világbajnokság meccseit követhettük. Szeptemberben a Triatlon Világbajnokság ünnepélyes megnyitóját rendezték meg a Zöld Pardonban. 
 
Gyereknap, ifjúságvédelem 
A Zöld Pardon társadalmi szerepvállalása jegyében a gyerekekre is gondolt, így május utolsó vasárnapján a kicsiké volt a főszerep. Gyereknap alkalmából játékokkal, koncertekkel, élményekkel teli napot szervezett a kicsiknek. A ZP Ifjúságvédelmi programja, a Zöldkártya programmal karöltve idén is megrendezték a Kamaszfesztivált, mely egy hobbibörze volt, ahol számos hobbilehetőséggel ismerkedhetnek meg az iskolások előadók, civilszervezetek segítségével.
 
Könyvtár
Nyár elején indult útjára a ZP Örökmozgókönyvek vándorkönyv programja. A hazánkban eddig még sosem látott program célja a kultúra támogatása, s az, hogy egyre többen olvassák és megismerjék a magyar írók remekműveit. A ZP - örökmozgó könyvekkel a hazai irodalom különleges „világkörüli útja” vette kezdetét. Olyan neves hazai írók és költők csatlakoztak műveikkel az egyedülálló kezdeményezéshez mint Esterházy Péter, Dragomán György, Fehér Béla, Grecsó Krisztián, Parti Nagy Lajos, Varró Dániel és Spiró György. Az örökmozgókönyvek játékos mozgalmában résztvevők, ha könyvet hoznak a Zöld Pardon örökmozgó-könyvespolcára, el is vihetnek egyet cserébe, megosztva ezzel a rengeteg élményt, amit akár egyetlen könyv is nyújthat.
 
Kertmozi
A Zöld Pardon idén a filmek világával is bővítette a leghosszabb nyári fesztivál programját. A nyár folyamán minden héten, két estén is a szabad ég alatt, igencsak különleges helyszínen élvezhettük a mozgóképet, filmes utazásokat. A ZP egy silent kertmozit hívott életre, amelynek lényege, hogy egy kis fülhallgatós zsebrádió segítségével, vagy akár saját rádiós, headsetes mobiltelefonunkkal is követhettük a mozit, így a filmezés és a bulizás is zavartalanul folytatódhatott a koncertek után.
 
Magyar Dal Napja
A magyar dal ügyét idén is támogatva a Zöld Pardon adott otthont a Szerzői Színpadnak, ahol többek között Sub Bass Monster, a Pál Utcai Fiúk, a 30Y, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band és még Bródy János is fellépett. A nap végén különleges fináléra került sor a Nagyszínpadon. Olyan híres magyar zenéket dolgoztak fel közösen a záróakkord résztvevői, mint a 8 óra munka, 8 óra pihenés (Beatrice); a Kicsit szomorkás a hangulatom (Kispál és a Borz); a Dunántúli sláger (Csókolom/Amorf ördögök); a Neked írom a dalt (LGT) és a 3:20 Blues (Hobo Blues Band). Az előadók pedig a Karaván Famíliá-hoz csatlakozva Pap Szabi (Supernem), Kowalsyk (Kowalksy meg a Vega, Krsa (PASO), Péterfy Bori, Csongor Bálint és Tilk Máté (Subscribe), Czutor Zoltán (Belmondo) és Tanka Balázs (Turbó) voltak.
 
 
A koncertek, programok, egyedi kezdeményezések mellett a Zöld Pardon, ahogy az elmúlt években is, a 2010-es szezonban is ügyelt környezete védelmére (parktakarítás), a környék lakóinak és járókelőinek biztonságára (közlekedésbiztonság, járőrszolgálat). 
 

komment

Címkék: zöld szezonzárás pardon


süti beállítások módosítása