HTML

2013.04.17. 20:37 zpvideo

Nagy bulit ígér a Subscribe a Zöld Pardonba

ba_lint_by_zsibi_masolas_1366223520.jpg_1600x1191

A Subscribe együtt nőtt fel a Zöld Pardonnal, és az elmúlt 12 évben a metáltól a jazzig terjedő spektrumban mozogtak. Az idei évet az új album elkészítésére szánják, de mielőtt még elvonulnának a világtól, fellépnek a ZP-ben. Hogy ráhangoljunk titeket a péntek esti bulira, kicsit kifaggattuk Csongor Bálintot.


ZP 2011 őszén a Subscribe is részt vett Zöld Pardon megmentéséért szervezett koncerten a Műegyetem előtt. Mit jelent a zenekarnak ez a hely?
Bálint Az ok egyszerű: kezdetektől fogva jártunk ide, a Zöld Pardon és a Subscribe szinte együtt nőtt fel. Amikor megkérdeztek minket, azonnal tudtuk, hogy jönnünk kell. Mindig itt voltak a legjobb budapesti bulik, nem szabadott hagyni, hogy ez a hely elvesszen.
ZP Mi történt veletek azóta?
Bálint Még az ominózus koncert előtt kijött az eddigi utolsó albumunk, a Bookmarks, amivel rengeteget turnéztunk, majd a Művészetek Palotájában is volt egy bulink, ami mérföldkő volt a zenekar történetében. Itt jazzesebb, szvingesebb számokat játszottunk, ezekből a dalokból lett később a CD-t hangolva című kiadványunk. Az idei év azonban már az új album jegyében telik.
ZP Mikorra lesztek kész?
Bálint Ezt most még nem tudom megmondani, annyira az elején vagyunk. Még az sem biztos, hogy angol nyelvű lesz, mint az eddigiek, mert írtam magyar szövegeket is. Annyi biztos, hogy májusban leköltözünk vidékre egy alkotóházba, és megírjuk a számokat. Van néhány keményebb témánk, amit a zenekar metálos szekciója hozott, és jön néhány pszichedelikusabb tőlem, de mind nagyon jónak tűnik. De az eddigi tapasztalatok szerint, ha egy kemény számot szeretnénk összehozni, akkor abból tuti, hogy valami lassú sül ki.
ZP Mire lehet számítani tőletek péntek este?
Bálint A koncertjeinken mindig születnek pillanatok, amikre aztán érdemes emlékezni. Az a terv, hogy minden lemezünkről fogunk játszani, és egy Deftones számot is le fogunk tolni a nemrég meghalt basszusgitáros Chi Cheng emlékére. Játsszuk majd a közönségkedvenc The Devil Take The Hindmost-ot is, szóval, aki benne vagy egy circle pitben, az nem fog csalódni.

Subscribe április 19., péntek 

Kapunyitás: 18 óra

Belépő: 600Ft (22 óra után 400Ft) 


A Subscribe 2000-ben alakult a THC nevű zenekarból, és eddig négy albuma jelent meg. A hattagú banda 2007. óta az összes jelentős hazai fesztivál rendszeres fellépője. 2008-ban a Stuck Progress To Moon albumukkal megnyerték a Fonogram-díjat.

komment

Címkék: interjú


süti beállítások módosítása