HTML

2013.07.05. 22:47 zpvideo

Special Providence és Angertea először a ZP-ben!

Pályafutása során első alkalommal veszi be a Zöld Pardon színpadát az instrumentális zenét játszó Special Providence. A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló csapat harmadik lemezével nagy sikernek örvend világszerte, itthon emiatt elenyészve zenélnek.

Július 6-án a ZP-ben zúznak, hogy utána újra nyugat felé kanyarodjanak. Bár a Special Providence zenekar közel 10 éve létezik, a banda csak most látta elérkezettnek az időt, hogy a legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyen is megmérettesse magát, ráadásul egy önálló koncerten.

special.jpg

Vendégként csatlakozik hozzájuk Tanka Balázs énekes a Turbo zenekarból, aki a Fences Of Reality című dalban fogja kisegíteni a csapatot, ahogyan tette azt a banda Soul Alert névre keresztelt, Japánban is terjesztett harmadik albumán. De két vadonatúj dallal is készülnek erre az estére Markó Ádámék, melyekhez videóklipeket is forgatnak majd a közeljövőben. És ha mindez még nem volna elég, a srácok feldolgozták a KFT „Balatoni nyár” c. slágerét is, amit természetesen sajátos, zúzós stílusukban fognak tálalni a ZP közönségnek. Mindeközben pedig lázasan készülnek a franciaországi székhelyű, 15. jubileumi Crescendo Fesztiválra, amit Európa legrangosabb progresszív zenei ünnepeként tartanak számon. Három évvel ezelőtt, 2010-ben már sikerrel mutatkoztak be a rendezvényen, idén augusztus 16-án azonban már az egyik headliner szerepét tölthetik be Saint-Palais-surMer-ben, Magyarországot képviselve 9 másik külföldi banda mellett.

Az együttes ritkán lép fel Magyarországon, jellemzően Nyugat-Európában és távoli országokban koncerteznek. A nemzetközi érdeklődés egyre nagyobb irántuk, legutóbbi lemezükből Indiából, Uruguayból, Chiléből és Kanadából is rendeltek.

Előzenekar az Angertea

A zenekar 1996 őszén alakult Szentesen. A mai felállás 98 óta stabil, és a következő tagokból áll: Peralta Miguel: basszusgitár, Bárkai László: dob, Mihály Gergely: gitár/ének. 97-től aktívan részt veszünk a hazai underground zenei életben. Stílusmeghatározásunk experimentális-grunge-metal. Három demó után 2002-ben adtuk ki első nagylemezünket „Lélekvágy” címmel. Második, angol nyelvű nagylemezünk, melynek címe „Rushing Towards The Hateline”, 2006-ban jelent meg az Edge Records gondozásában. 2009-ben pedig kihoztuk a „Twenty-Eight Ways to Bleed” címre keresztelt harmadik albumunkat. 2010-ben Neil Kernon, Grammy-díjas amerikai producerrel készítettünk egy 3 dalos EP-t, amelynek címe „Distrust EP”. A kislemezen, mely 2011 januárjában jelent meg, olyan neves vendégek szerepelnek, mint Scott Reeder a Kyuss volt basszusgitárosa, és Vörös Attila a Nevermore-ból, Leander Risingból. 2011-ben aláírtunk egy 3 lemezre szóló szerződést a norvég Smash Fabric Records-szal! Negyedik nagylemezünk, a Nr. 4: Songs Exhaled, 2012 szeptemberében jelent meg, és az egyik dalában a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould vendégszerepel.

További információ itt:

https://www.facebook.com/events/281714501972103/

komment

Címkék: turbo zp zöld pardon angertea progresszív rock tanka balázs special providence szabadtéri koncert


süti beállítások módosítása