HTML

2013.07.11. 22:44 zpvideo

Hardcore hip-hop idén újra a Zöld Pardonban

Ganxsta Zolee idén már fellépett a Sex Actionnel is a Zöld Pardonban, de most pénteken Kartelékkel csapnak a húrok közé újra.

ganxsta.jpg

A Kartelt 1995-ben a Sex Action egykori dobosa, Ganxsta Döglégy Zolee (Zana Zoltán) alapította. Először még nem akarta otthagyni rock együttesét, ám párhuzamosan mellette mindenképpen szeretett volna egy rap bandát létrehozni. 1997-ben jött az igazi nagy áttörés a Jégre teszlek albummal, amelyből több mint 25000 db-ot sikerült eladni belőle, így aranylemez lett.. Nem sokkal a lemez megjelenése után Lory B kivált a zenekarból. Ekkor csatlakozott hozzájuk a VIII. kerület sűrűjéből származó rapper, Pityinger László, vagyis Dopeman. 1998-ban egy újabb EP-vel jelentkezett a Kartel, Érdekesség, hogy felkerült rá két régebbi szám, melyekben Lory helyett ezúttal Dopemané lett a másodmikrofon.1999 febr. 9-én került a boltok polcaira a Kartel következő nagylemeze, a Helldorado, amely már a megjelenése hetében aranylemez lett, majd néhány hónappal később több mint 50000 példány után megkapta a platinalemezzel járó plakettet is. Ezzel az albummal Ganxsta Zolee Magyarország egyik legnagyobb sztárjává vált. Ganxsta az új évezredben is újabb s újabb lemezekkel és remek hangulatú, egyszerre családias és dögös koncertekkel örvendezteti meg állandó publikumát és az alkalmi koncertrejárókat is. Nem less ez másként péntek este sem a Zöld Pardonban, ahová visszatérő vendég a Kartel.

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/483559668390624/

komment

Címkék: budapest koncert zp zöld pardon ganxsta zolee sex action döglégy kartel hardcore hip-hop zana zoltán szabadtéri szórakozóhely bumm a fejbe


süti beállítások módosítása