HTML

2013.07.17. 22:42 zpvideo

Belga buli csütörtökön

belga_1.jpg

A csapat alapító tagjai: Bauxit, Még5lövés és Tokyo mindannyian a buddhista főiskola hallgatói voltak. A Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak, ahol megismerték DJ Tituszt, és Sickratmant. 2003 tavaszán Sickratman és Lord Cursor elhagyta a csapatot. Az első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című tehetségkutató műsorban volt, ahol egészen a döntőig jutottak el az Ovi című számukkal. A 2002-ben megjelent Majd megszokod című album hozta meg az ismertséget a csapat számára, az album egyik kislemeze a Nemzeti hip-hop című szám a nacionalista nézeteket kifigurázó szövegeivel híresült el (egy városi legenda szerint az azóta megszűnt Pannon Rádió – mivel ők komolyan vették – egyik kedvelt dala lett), de az Ovi, A gyaloglás vége és a Kalauz is sikereket ért el. 2004-ben megjelent a Jön a gólem című album egy kicsit poposabb hangzású mint előde, amely aranylemez lett. Az album kislemezei: Hazakísérlek, a Királyok a házban, az Az a baj és a Képviselő boogie. 2005 októberében megjelent a csapat harmadik, dupla albuma, ami a Bokorpuszta illetve a Zsolti a béka címeket viseli. Érdekesség, hogy míg a Bokorpuszta felnőtteknek, a Zsolti a béka a gyerekeknek készült. 2007-ben látott napvilágot a következő Belga album, a Zigilemez. 2008. november 15-én megjelent a hatodik albumuk, mely az Élő 2008 nevet kapta és 21 koncertfelvételt tartalmaz.

2010-ben négy albumuk jelent meg. Az első politikai témájú az Arany nevet kapta; a második „oktatási segédanyag”, címe Platina. A harmadik album, amely „hagyományos” Belga-dalokat tartalmaz, a Gyémánt címet viseli. A negyedik album a Farost címet kapta, 2010. június 4-én jelent meg. Mind a négy album letölthető, a csapat már a kezdetektől támogatja a szabad zenemásolást. 2012 decemberében megjelent a Stég FM 84 című album. 
A csapat 2007 óta állandó vendége a ZPnek, csináltak már itt „búcsú-koncertet“ (körhintával, vurstlival), minden bulijuk külön élmény, garantált hogy most is kitalálnak valamit.

Gyere, kislány, gyere :)
https://www.facebook.com/events/607010055990105/

komment

Címkék: budapest koncert belga buli tokyo sickratman zp zöld pardon bauxit dj titusz szabadtéri szórakozóhely


süti beállítások módosítása