HTML

2013.07.22. 22:29 zpvideo

Az Isten Háta mögött a kabaláját is elhozza keddi koncertjére

Kevés zenekar van ma Magyarországon, amiről a rajongók, metálértők, kritikusok és outsiderek egybehangzó véleménye tömören ennyi: zseniális.

Az Isten Háta Mögött ezek közé tartozik. A behatárolhatatlan stílusban, de leginkább metálban utazó négytagú együttes eddigi három lemezével beírta magát a zenetörténetbe. Elszállós pszichedélia, kőkemény zúzások, fantasztikus és költői szövegek, metáldzsessz, gitárdobálás, riff-faragás - az IHM muzsikája minden, csak nem egyhangú.

ihm.jpg

A megalakulásra így emlékeznek:

„Ugyebár megjött 99 nyara, hogy megalakuljon a banda, Csabival és Palival, mint alapító arcokkal. Aztán meg persze közbejött a mosógép-szál, és Lacika, aki egy 15 éves csendes hosszú hajú rocker volt. Arra a kérdésre, hogy játszik-e valami hangszeren, õ a ’dob’ szót mondta. Ilyen egyszerû, csak mindig kérdezni kell. Persze Pali régebben a Fang nevû fisifosiságban játszott együtt az Istivel, aki ott még a gitáros szerepét töltötte be annak ellenére, hogy az IHM-ben már basszerozik. Õ egyébként a már két hónapos bandához csatlakozott, és nagy hirtelenjében le is nyomták az elsõ koncertjüket a Convoy-jal Jászalsószentgyörgy egyik kocsmájában“. Azóta igaziból semmi különös nem történt velük az elmúlt években, koncertek sora, demózgatás, szakítások, esküvõk, 3d-grafika, Liszt Ferenc, Esztergom, 2 gyerek, miskolci albérlet, ilyenek.

Azt a zenekar szégyelli bevallani, hogy 2003 nyarán kezdték el felvenni elsõ albumukat, és ezzel õszre végeztek is, ennek ellenére 2004 januárjában még mindig nem volt kézbe vehetõ a lemez, mely  a "Rosenkreutz kémiai menyegzõje" névre hallgatott. Persze ha ezt úgy-ahogy metafizikailag nézzük, ebben is a zenekar ars poeticáját láthatjuk megnyilvánulni, miszerint: "majd", és ez be is jött, azaz most "már".

2005 őszén megjelent második albumunk is. A cime "A szokásos hátborzongató kora reggeli orditás."

2008: Kényelmetlen lemez.

Mottó 1: „Mindenképpen nem oszlunk fel, azaz semmiképpen feloszlunk!“

Mottó 2: „Szeret a zenekar mindahány arcot a közelében!“

A koncert felvezetését a 2009-ben alakult stoner, grunge és rock műfajában utazó Kabala Baby végzi, akik 19.20-kor már a színpadon lesznek.

További részletek itt:

https://www.facebook.com/events/209017929252138/

Ha nem tudjátok hol is van pontosan az Isten Háta Mögött, pattanjatok fel a ZP bulibuszra a Deák téren és az majd elrepít ide Titeket! A menetrendet és további információt itt találtok: www.zp.hu/busz

komment

Címkék: szórakozóhely zp zöld pardon zépé isten háta mögött rock koncert egyedi péter pálinkás tomi szabadtéri koncert bulibusz


süti beállítások módosítása