HTML

2013.08.15. 22:37 zpvideo

Új dalokat játszik a ZP-ben az Európa Kiadó

Több mint 20 év után új lemezzel jelentkezik a ’80-as évek legendás magyar underground zenekara, az Európa Kiadó. A banda egy igazi, pénztárcakímélő szabadtéri bulival vár mindenkit a Zöld Pardonba, ahol az új anyagról is ízelítőt kaphat a nagyérdemű augusztus 16-án, pénteken este.

europakiado.jpg

A nyolcvanas évek elejének legendás zenekara fellépéseit már a legelső album, az 1987-es Popzene elkészültekor fura nosztalgia vette körül. Minden jó, ami régen volt, az új pedig gyanús, művészeti kompromisszumok kétes eredménye. Menyhárt Jenő viszont folyamatosan megújulásra törekedett már a kezdetektől, így folyamatos volt a rajongókkal való állandó polémia, a szeretem-nem szeretem állapot. Az EK a kilencvenes évektől sokáig sajátos nosztalgiazenekarként működött, egészen a frontember Amerikába távozásáig. A kiadó egyre inkább legenda lett és nem zenekar, ám Menyhárt nem bírta sokáig zene nélkül. New York-ban is zenélt, új gitárpengetési technikát szabadalmaztatott és hazatérései alkalmával az Európa Kiadó újjáéledt néhány koncert vagy egy kisebb turné erejéig. Ma már akár legendásnak mondható – ez az állandó legendagyártás – a 2004-es, az Európai Uniós csatlakozás alkalmából egyszeri fellépésnek tervezett, végül koncert-sorozattá váló visszatérés. A frontember azóta, a most futó évtized fordulóján hazatért és úgy gondolja, új dalok kellenek. Az új dalokhoz megújult felállás és egy koncert a Zöld Pardonban. Az Európa Kiadó először játszik története során a ZP-ben. A vadonatúj – állítólag 7 számot tartalmazó – lemez megjelenése már nem sokat várat magára, de péntek este a több mint húsz év utána születő új számok mellett a klasszikusok is megszólalhatnak a Romolj meg-től kezdve az Igazi hősig. De nem adunk tippeket Menyhárt Jenőnek, mert ezt nagyon nem szereti ám. 

Az esemény meghívója: https://www.facebook.com/events/151214965072209/

komment

Címkék: rock urh nosztalgia 80-as évek európa kiadó zp zöld pardon tarr béla zépé menyhárt jenő spion szabadtéri koncert bárdos-deák ági


süti beállítások módosítása